'WhatsApp update introduceert geanimeerde emoji's'

News
woensdag, 19 april 2023 om 15:30
whatsappf1631522124
Het lijkt erop dat gebruikers van WhatsApp binnenkort aan de slag kunnen met een nieuw soort emoji. In de beta versie van de chatdienst zijn namelijk geanimeerde emoji’s opgedoken.
WhatsApp heeft door de jaren heen verschillende opties erbij gekregen om te communiceren met je vrienden, familie en andere contacten. Van videobellen en het delen van stories tot aan een enorme waslijst aan emoji’s en stickers. Daar komt binnenkort mogelijk een nieuwe optie bij.
Volgens WABetaInfo wordt er namelijk een test uitgevoerd met geanimeerde emoji’s. De bewegende emoji’s zijn nu te zien in de beta-versie van WhatsApp Desktop en volgens de publicatie zou de optie toegevoegd worden in een toekomstige update voor WhatsApp.

Nadeel voor de geanimeerde emoji’s

Geanimeerde emoji’s zijn al een tijdje terug te vinden in andere apps, maar ze hebben nog niet officieel hun intrede gemaakt in WhatsApp. Slack en Discord gebruiken de emoji’s bijvoorbeeld al een lange tijd.
Het ziet er momenteel alleen wel uit dat de geanimeerde emoji’s komen met een nadeel voor sommige gebruikers. Als je namelijk geen geanimeerde emoji’s wil versturen van een bestaande emoji, dan is dat niet mogelijk. Je stuurt automatisch de bewegende variant en er is vooralsnog ook geen optie om dat uit te schakelen. Hopelijk voegt WhatsApp dat wel toe in de uiteindelijke release.

Populair Nieuws