‘WhatsApp wordt eindelijk hetzelfde op iPhone en Android’

News
donderdag, 06 april 2023 om 10:00
whatsappf1631522124
Er wil nog wel eens een verschil zijn tussen dezelfde app op iPhone of Android. Ook in het geval van WhatsApp hebben gebruikers van de verschillende soorten smartphones niet dezelfde ervaring. Maar dat gaat waarschijnlijk veranderen.
De interface van WhatsApp is op Android telefoons niet hetzelfde als op iPhones. In de iPhone-versie van de app vind je knoppen om naar verschillende delen van de app te navigeren onderin beeld. Daar kun je dan wisselen tussen chats, communities, je status en telefoongesprekken. Die opties vind je bij Android juist bovenaan als een soort tabbladen.
Dat gaat waarschijnlijk veranderen, zo heeft WABetaInfo ontdekt. Een nieuwe versie van de app die beschikbaar is via het Google Play Bètaprogramma geeft de Android-app dezelfde knoppen die je op iPhone vindt. Het is niet bekend wanneer je deze veranderingen in de volledige release kunt verwachten.

WhatsApp komt met meer grote veranderingen

Het ziet er overigens naar uit dat WhatsApp nog meer grote veranderingen door gaat voeren. Er werd bijvoorbeeld ook een bèta-feature ontdekt die specifieke chats vergrendeld. Voorheen kon je alleen de hele app vergrendelen, ook al wilde je maar één chat daadwerkelijk verbergen.
Het kan erg wisselen hoe snel een bètafunctie naar WhatsApp komt. In sommige gevallen komt een nieuwe functie binnen een paar weken naar alle gebruikers. Andere functies kunnen opduiken in de bèta en vervolgens tijden niets van zich laten horen voor ze ineens toch uitkomen.