Diablo 4 krijgt plotseling nog een extra beta erbij

News
vrijdag, 21 april 2023 om 12:00
diablo 4 headerf1679648917
Spelers hebben Diablo 4 al kunnen uitproberen tijdens twee beta’s. Daar zou het eigenlijk bij blijven, maar Blizzard heeft nu ineens een derde beta voor de game aangekondigd.
Al een lange tijd wordt er met smart uitgekeken naar een nieuw deel in de Diablo-franchise. Blizzard heeft ook al de release van Diablo 4 uitgesteld, onder andere vanwege het ontslag van de regisseur en lead designer - hun namen doken namelijk op tijdens het onderzoek naar intimidatie en discriminatie bij Activision Blizzard.
In juni komt de game nu eindelijk uit, maar voordat het zover is wordt er eerst nog een derde beta georganiseerd. Dat heeft Blizzard plotseling aangekondigd tijdens een livestream. Spelers kunnen tijdens de beta level 20 worden, vechten tegen de baas Ashava en de unieke Ashava Mount Trophy verdienen.

Waarom wordt de beta georganiseerd?

Blizzard komt niet zomaar met een derde beta voor Diablo 4. De reden voor de extra test is om de servercapaciteit te testen. De ontwikkelaar wil dan ook dat er zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd inloggen, om te kijken wat de servers aankunnen voor de release in juni. De beta heeft daarom de naam ‘Server Slam’ gekregen.
De studio heeft alleen wel een opvallende datum gekozen om de nieuwe beta te organiseren. De beta vindt namelijk plaats van 12 tot en met 14 mei. De eerste dag komt alleen ook precies The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom uit. Niet het beste weekend dus om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen Diablo 4 tegelijkertijd gaan spelen.