‘WhatsApp berichten gaan zichzelf verwijderen’

News
dinsdag, 13 december 2022 om 9:00
whatsappf1632217801
WhatsApp is in veel gevallen min of meer eerste keus voor het versturen van berichten. Maar dat betekent ook dat je af en toe misschien iets wil versturen waarvan je liever niet hebt dat de ontvanger daar al te lang bij kan. Dat probleem gaat WhatsApp mogelijk voor je oplossen.
Volgens WABetaInfo werkt WhatsApp aan een feature die zorgt dat berichten automatisch verdwijnen. Die feature bestaat al voor foto’s en video’s: die kunnen zo ingesteld worden dat de ontvanger ze maar één keer mag zien. Maar voor tekstberichten bestaat deze mogelijkheid nog niet.
Maar daar gaat dus mogelijk verandering in komen. Er zou een optie in ontwikkeling zijn om ook tekstberichten als eenmalig zichtbaar bericht te versturen. De release van die feature zou alleen wel even kunnen duren, want hij is nog niet eens in bèta beschikbaar.
Er is dan ook nog enige onduidelijkheid over hoe hij precies werkt. Bij eenmalig zichtbare foto’s en video’s zorgt WhatsApp bijvoorbeeld ook dat de ontvanger geen screenshots kan maken. Of zoiets ook zal gebeuren voor tekstberichten is onduidelijk, al zou het wel een logische stap zijn.

Kun je WhatsApp berichten verwijderen?

Overigens is het technisch gezien al mogelijk om een tekstbericht te verwijderen. Dat kan handmatig, of je kunt een gesprek zo instellen dat alle berichten na een bepaalde tijd verdwijnen. De functie voor eenmalig bekijken is alleen een stuk handiger als je al met iemand in een gesprek zit en wil dat andere berichten wel gewoon blijven staan.

Populair Nieuws