Update - Van Rijthoven en Van de Zandschulp uitgeschakeld op US Open

News
donderdag, 01 september 2022 om 9:30
Na een bloedstollende eerste wedstrijd komt Tim van Rijthoven vandaag weer in actie op de US Open. Zo kan je de tweede wedstrijd van de Nederlander volgen op het Grand Slam-toernooi.

Update - Nederlandse nederlagen op de US Open

De wedstrijd is voor Tim van Rijthoven helaas niet verlopen zoals hij had gehoopt. De eerste set wist de Nederlander te winnen tegen Casper Ruud in een tie-break, maar de overige drie sets werden allemaal gewonnen door de Noor met 6-4. Daardoor is Van Rijthoven nu uitgeschakeld op de US Open.
Hij is overigens niet de enige Nederlander die het Grand Slam-toernooi moet verlaten. Ook Botic van de Zandschulp heeft zijn wedstrijd tegen de Fransman Corentin Mouret met drie sets tegen één. De enige Nederlander die momenteel nog actief is op het toernooi is de debutant Gijs Brouwer. Tallon Griekspoor en Arantxa Rus werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.
Origineel bericht
Voorafgaand aan de US Open was het nog de vraag of Tim van Rijthoven wel mee kon doen. Het talent kampte namelijk in de weken ervoor met een rugblessure en moest zelfs een toernooi opgeven door de klachten. Maar de Nederlander wist zich nog op tijd klaar te maken voor het Grand Slam-toernooi.
In de eerste ronde was het alleen al bijna voorbij voor Van Rijthoven. Tegen de Chinees Zhang Zhizhen kwam de Roosendaler twee sets achter te staan. In de derde set kwam het aan op een tie-break, waarin Van Rijthoven maar liefst zes match points tegen zich kreeg. Wonderbaarlijk wist de Nederlander zich terug te knokken en de wedstrijd te winnen.

Kijk hier de wedstrijd van Van Rijthoven

Tim van Rijthoven heeft vandaag zijn tweede wedstrijd op de US Open gepland staan. Hij moet het daarin opnemen tegen de Noor Casper Ruud, die momenteel nummer 7 is op de ATP Rankings. Ruud wist bovendien de eerste ronde vrij eenvoudig te winnen van Kyle Edmund in drie sets, waardoor het een lastige partij zal worden voor Van Rijthoven.
Wil je niks missen van de wedstrijd, dan moet je om 19:30 inschakelen op Eurosport. Heb je geen toegang tot de zender, dan zijn er gelukkig ook andere opties om de wedstrijd te bekijken. Zo zendt Ziggo Sport ook alle wedstrijden op de US Open uit en anders kan je een abonnement nemen op de streamingdienst discovery+.
Dit bericht is bijgewerkt op 1 september 2022.

Populair Nieuws