Tim van Rijthoven maakt zich klaar voor US Open na rugblessure

News
maandag, 22 augustus 2022 om 12:30
tennis 2891306f1656410103
Nadat Tim van Rijthoven op het toernooi in Indianapolis een rugblessure opliep, was de vraag of hij wel kon meedoen aan de US Open. De Nederlander laat nu zelf weten gewoon te gaan strijden op het Grand Slam-toernooi en is bezig aan de laatste voorbereidingen.
Sinds zijn overwinning op het toernooi van Rosmalen - waar hij in de finale won van de nummer één tennisser Daniil Medvedev - is Tim van Rijthoven bezig aan een flinke opmars in de tenniswereld. Die opmars werd alleen gestuit tijdens het toernooi in Indianapolis, waar de Nederlander moest afhaken met een rugblessure.
Er waren meteen twijfels of de tennisser wel kan meedoen aan de US Open, dat maandag 29 augustus van start gaat. De manager van Tim van Rijthoven gaf aan dat verwachting is dat de Nederlander gewoon deel kan nemen.
Dat maakt de tennisser nu zelf ook duidelijk op Instagram. Met een foto van zijn workout laat Van Rijthoven weten dat hij bezig is met zijn laatste voorbereidingen, voordat hij afreist naar de US Open.

Mazzeltje voor Van Rijthoven

Door zijn rugblessure heeft van Rijthoven een aantal wedstrijden niet kunnen spelen, waardoor hij is afgezakt op de ATP-ranglijst. Normaal moet je in de top 104 staan om direct geplaatst te worden voor een Grand Slam-toernooi, maar momenteel staat de Nederlander op plek 119.
In juli werden de plaatsen voor de US Open alleen al verdeeld, toen Van Rijthoven nog iets hoger op de ranglijst stond. Eigenlijk zou het destijds alsnog geen startbewijs krijgen, maar doordat de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris zich heeft afgemeld, is de plek naar Van Rijthoven gegaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties