Van Rijthoven geeft toernooi op wegens rugklachten

News
vrijdag, 22 juli 2022 om 10:05
pexels pixabay 209977f1655206475
Tim van Rijthoven wist veel ogen naar zich toe te trekken met zijn succes in Rosmalen en op Wimbledon. Sindsdien vergaat het de Nederlandse tennisser alleen wat minder goed. Zo heeft hij zijn deelname aan het toernooi van Indianapolis moeten opgeven vanwege rugklachten.
Van Rijthoven heeft een goed seizoen beleefd op gras. Hij won het toernooi van Rosmalen en kwam vrij ver op Wimbledon, al werd hij uiteindelijk uitgeschakeld door Novak Djokovic. Helaas lijkt het erop dat het succes voorlopig even op pauze staat.
Direct na Wimbledon werd Van Rijthoven al uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi van Newport. In Indianapolis verging het hem beter: hij won de eerste ronde en stond in de tweede ronde voor op de Amerikaan Ben Shelton. Maar vanwege rugklachten kon hij niet verder spelen.

Kans op US Open in gevaar?

In de komende periode is het zaak om als tenniser veel punten te verdienen voor de wereldranglijst. Alleen de beste 104 spelers mogen namelijk zonder wildcard meedoen aan de US Open, die eind augustus gehouden wordt. Van Rijthoven staat momenteel op plek 101, net buiten de top honderd.
Met die plek zou hij in principe mee kunnen doen aan de US Open, maar nog lang niet alle punten voor de ranglijst zijn vergeven. Met rugklachten zal het lastig worden om zijn positie in de top 104 te behouden. Daar staat natuurlijk tegenover dat het sowieso de vraag is hoe waarschijnlijk of succesvol een deelname aan een Grand Slam met rugklachten was geweest.