'iPhone 14 brengt oude naam terug'

News
donderdag, 01 september 2022 om 10:00
apple 132960
De iPhone 14 komt met de dag dichterbij. Dat betekent alleen niet dat het klaar is met geruchten. Zo wordt nu beweerd dat één van de modellen van dit jaar een oude naam terugbrengt.
Hoewel Apple dit jaar naar verluidt geen mini-model van de iPhone uitbrengt, zullen er wel verschillen zijn in grootte. De iPhone 14 Pro krijgt een grotere variant met de iPhone 14 Pro Max, zoals ook in de vorige generatie. Daarnaast zou er sprake zijn van een groter model van de gewone iPhone.
Er bestonden eerder vermoedens dat deze grotere niet-Pro iPhone door het leven zou gaan als de iPhone Max. Maar volgens bronnen van 9to5Mac is dat niet de naam waar Apple voor gaat. In plaats daarvan zou het bedrijf ervoor kiezen om de iPhone Plus-naam terug te brengen.
De naam werd al gespot op de verpakking van een accessoire. Hoewel het niet bekend is of die accessorie echt is, heeft 9to5Mac weten te achterhalen dat er inderdaad een iPhone 14 Plus aankomt. Apple zou al in juli richting accessoiremakers hebben gecommuniceerd om niet te spreken van de iPhone 14 Max, omdat het bedrijf toen al wist dat die naam niet gebruikt ging worden.

Waarom heet de iPhone 14 Plus geen iPhone 14 Max?

Het lag voor de hand dat een grotere iPhone ‘Max’ zou heten, zoals ook een grotere iPhone Pro ‘Pro Max’ heet. Wat de gedachte achter Plus is, is niet bekend, maar het kan zijn dat het verwarring moet voorkomen. Wellicht vermoedt Apple dat het woord Max bij sommige gebruikers Maximale specs suggereert. Het afstoffen van de naam Plus maakt een duidelijk onderscheid tussen een ‘gewone’ iPhone die alleen maar wat groter is en een Pro Max-model dat ook krachtiger is.

Populair Nieuws