Van de Zandschulp haalt nieuwe toppositie op wereldranglijst

News
maandag, 22 augustus 2022 om 13:30
tennis 2891306f1656410103
Er is veel te beleven aan Nederlands tennis. Tim van Rijthoven, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp presteren dit seizoen alle drie goed. Van de Zandschulp heeft zelfs zijn hoogste notering ooit bereikt op de ATP wereldranglijst.
Op de ATP wereldranglijst van deze week staat Botic van de Zandschulp op plek 23. Daarmee heeft hij zijn persoonlijk record voor zijn hoogste notering ooit verbroken. Ook is hij de hoogst genoteerde Nederlander op de lijst.
Ook Tallon Griekspoor staat hoog op de wereldranglijst, nu op plek 46, nadat hij onlangs piekte op plek 44. Buiten de top 100 vinden we Tim van Rijthoven, die eerder deze zomer veel stof deed opwaaien met zijn prestaties op Wimbledon. Hij staat op dit moment op plek 119, een stijging van twee plaatsen.

Staat Van de Zandschulp op de US Open?

Met zijn hoge notering mag Van de Zandschulp meedoen aan de US Open. Dat geldt ook voor Griekspoor: beide staan in de top 104, wat doorgaans een plek op de US Open garandeert. Hoewel van Rijthoven lager staat, mag ook hij meedoen. We kunnen dus veel Nederlanders in actie zien wanneer de US Open op 29 augustus van start gaat.
Van Rijthoven heeft door een rugblessure niet heel veel punten kunnen verdienen voor de wereldranglijst, waardoor hij de nodige plaatsen is gezakt. Maar de plaatsen voor de US Open waren al vergeven toen hij nog hoger op de lijst stond. Via Instagram laat de tennisser bovendien weten weer in vorm te zijn om mee te doen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties