‘Netflix advertenties worden niet getoond aan kinderen’

News
maandag, 22 augustus 2022 om 13:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix gaat binnenkort een goedkoper abonnement aanbieden waarbij gebruikers advertenties te zien krijgen. Er komen steed meer details rondom dit abonnement naar buiten. Nu wordt bijvoorbeeld beweerd dat er geen advertenties aan kinderen worden getoond.
Reclame toevoegen aan een streamingdienst is niet zo eenvoudig als het lijkt. Netflix moet namelijk met veel partijen waar het bedrijf rechten heeft gekocht opnieuw gaan onderhandelen. Volgens bronnen van Bloomberg staan niet alle productiemaatschappijen toe dat Netflix programma’s onderbreekt om reclame te tonen.
Met name producenten van kinderprogramma’s vinden dat vaak niet goed. Bovendien zijn er strenge regels rondom het tonen van reclame aan kinderen. Daarom zou Netflix van plan zijn om helemaal geen reclame te tonen aan kinderen.

Wordt verder alles op Netflix onderbroken voor reclame?

Er zijn bovendien nog meer situaties waarin je met minder advertenties te maken krijgt op Netflix. Er zijn bijvoorbeeld rechtenhebbers die alleen reclame vooraf aan hun content toestaan. Het programma wordt dan niet onderbroken voor advertenties. Met die partijen is Netflix alleen wel in onderhandeling om ook tijdens de programma's een reclameblok in te mogen lassen.
Netflix zelf zou daarnaast hebben besloten om bij nieuwe films en series ook alleen vooraf reclame te tonen. Op die manier wil het bedrijf de bioscoopervaring nabootsen. In de bioscoop krijg je namelijk doorgaans ook alleen voorafgaand aan de voorstelling advertenties te zien. Tussendoor en na een eventuele pauze is er geen reclame meer.