Nederlanse tennisser weer gestegen op ranglijst

News
dinsdag, 02 augustus 2022 om 15:37
pexels pixabay 209977f1655206475
Het gaat verschilldende Nederlandse tennissers de laatste tijd goed af. Tim van Rijthoven maakte onlangs furore op Wimbledon, maar ook Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor gaan dit seizoen goed. Griekspoor heeft nu zelfs een persoonlijk record behaald.
Op de wereldranglijst van de ATP heeft Tallon Griekspoor momenteel zijn hoogste notering ooit. Hij is met 990 punten te vinden op plek 44. Daarmee is hij twee plekken gestegen ten opzichte van vorige week.
Griekspoor heeft deze notering behaald ondanks een tegenslag. Hij moest zich namelijk terugtrekken uit het toernooi van Kitzbühel en heeft daar dus geen grote puntenwinst kunnen behalen. Zijn positie is daardoor gelukkig dus niet nadelig beïnvloed.
Dat is alleen niet te zeggen voor Tim van Rijthoven. Hij heeft zich onlangs terug moeten trekken uit een toernooi en heeft de afgelopen week niet gespeeld, waardoor hij van plek 104 is afgezakt naar plek 117. Botic van de Zandschulp is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander op plek 26.

ATP-lijst belangrijk voor US Open

Deze posities op de ATP Tour ranglijst zijn zeker niet onbelangrijk, want aan de hand van de lijst wordt bepaald wie er mee mogen doen aan de US Open. De eerste 101 spelers op de lijst mogen aan deze Grand Slam meedoen. De US Open begint op 29 augustus, dus zoals het er nu uitziet spelen Griekspoor en Van de Zandschulp in het toernooi, terwijl van Rijthoven net buiten de boot valt.

Populair Nieuws