'Ubisoft heeft Immortals Fenyx Rising sequel geannuleerd'

News
woensdag, 26 juli 2023 om 10:30
immortals fenyx risingf1615542255
In 2020 introduceerde Ubisoft een gloednieuwe IP met Immortals Fenyx Rising. Naar verluidt zou een sequel op de kleurrijke adventure game nu alleen geannuleerd zijn door de Franse uitgever.
Ubisoft staat voornamelijk bekend om de grote franchises van de uitgever, zoals Far Cry, Rainbow Six en natuurlijk Assassin’s Creed. Soms komt het bedrijf ook met nieuwe IP’s, zoals dat in 2020 het geval was met Immortals Fenyx Rising. De game was een Zelda-achtige adventure game, die wisselende kritieken kreeg. De open wereld was prachtig en er waren puzzels in overvloed, maar de game leek misschien wel iets teveel op The Legend of Zelda.
Het plan bij Ubisoft was om Immortals uit te laten groeien tot een nieuwe, grote franchise. Zo waren er vorig jaar geruchten dat er wordt gewerkt aan een sequel, die draait om de Polynesische mythologie, in plaats van de Griekse.
Maar mogelijk is die sequel nu al in de prullenbak beland. VGC meldt dat het van bronnen heeft gehoord dat Ubisoft het vervolg op Immortals Fenyx Rising heeft geannuleerd. Die beslissing zou eerder deze maand zijn genomen door de leiding bij Ubisoft.

Waarom is de sequel geannuleerd?

De bronnen hebben de publicatie laten weten dat de beslissing is genomen, vanwege uitdagingen die werden ervaren bij het vaststellen van de IP. De Immortals sequel zou ook niet de eerste game zijn bij Ubisoft die wordt geannuleerd. Eerder dit jaar is de stekker getrokken uit drie projecten die nog niet waren aangekondigd.
In januari heeft Ubisoft gezegd meer te willen focussen op bestaande IP’s, die meer zekerheid geven voor succes. Nieuwe games van de uitgever hebben namelijk voor tegenvallende resultaten gezorgd. Daardoor heeft Ubisoft nu een bizarre hoeveelheid Assassin’s Creed games op de planning staan.