Ubisoft CEO is erg blij met Activision Blizzard overname

News
maandag, 24 juli 2023 om 13:30
ubisoft logof1640337298
Nog één laatste horde en dan kan de overname van Activision Blizzard doorgaan. Ubisoft CEO Yves Guillemot is erg blij met de overname en welk signaal het afgeeft.
Al ruim anderhalf jaar probeert Microsoft Activision Blizzard over te nemen. Lange tijd leek het bijna een onmogelijke opgave met de hoeveelheid tegenstand, maar nu lijkt de deal toch werkelijkheid te worden. Alleen het Britse CMA is nog de laatste horde voor Microsoft en dan kan er een krabbel onder het contract worden gezet.
De overname houdt al sinds het begin de gemoederen bezig in de game-industrie en ook Ubisoft CEO Yves Guillemot krijgt er vragen over tijdens de aandeelhoudersvergadering. De topman van de Franse uitgever zegt dat hij de overname al iets positiefs ziet, zo meldt VGC.

“Ik denk dat het goed nieuws is dat de transactie door kan gaan, omdat het echt de kracht van IP's laat zien en waar de industrie naartoe gaat. Er zullen dus ook veel kansen zijn in de toekomst voor alle bedrijven. En het laat ook de waarde zien van IP's die nu op console en PC kunnen worden uitgebracht, maar ook mobiel, en die meer wereldwijde merken kunnen worden. En als we zeggen wereldwijd, dan bedoelen we echt overal ter wereld, en dat is een fantastische kans.”

Grote focus op de mobiele markt

Microsoft heeft eerder al gezegd dat het niet Activision Blizzard wil overnemen om PlayStation eruit te kunnen concurreren op de console-markt, maar dat het voornamelijk vanwege de mobiele markt is. Zo telt Call of Duty meer spelers op smartphones, dan alle consoles en PC bij elkaar opgeteld.
Dat de mobiele markt een belangrijke factor is, werd ook al snel duidelijk door de weerstand tegen de overname. Niet alleen Sony was fel tegen de deal, ook Google maakte bezwaar bij de waakhonden, omdat het vreest voor wat Microsoft kan doen. Helemaal nu nieuwe EU-regels een open markt forceren op het gebied van app stores.

Populair Nieuws