Ubisoft trekt de stekker uit drie games

News
donderdag, 12 januari 2023 om 12:00
skull and bonesf1676640123
Er zijn allerlei games om de komende tijd naar uit te kijken, maar van Ubisoft blijken we wat minder te mogen verwachten. De ontwikkelaar trekt de stekker uit drie games. Ook is een langverwachte titel opnieuw uitgesteld.
Ubisoft heeft in haar nieuwe financiële resultaten slecht nieuws. Het afgelopen kwartaal valt namelijk wat tegen. Zo vielen de opbrengsten van Just Dance 2023 Edition en Mario + Rabbids Sparks of Hope lager uit dan verwacht, in het laatste geval ondanks goede kritieken.
De ontwikkelaar staat nu onder hoge financiële druk en daarom zijn de vewachtingen van de inkomsten opnieuw geëvalueerd. Het gevolg is dat Ubisoft de komdende jaren voorzichtiger gaat zijn. Drie nieuwe games zijn daarom geannuleerd.
Het gaat daarbij wel om onaangekondigde games. Voor de gemiddelde speler zal het dus geen groot gemis zijn, aangezien we toch niet wisten wat voor games het waren. Titels als de aankomende Assassin’s Creed-games zijn veilig en waarschijnlijk geldt dat ook voor bijvoorbeeld de Splinter Cell remake.

Ubisoft stelt ook Skull and Bones uit

Er zijn niet alleen drie games geannuleerd, er is ook een game uitgesteld. Het lijkt soms alsof dat het enige is dat Ubisoft daadwerkelijk met Skull and Bones doet. De game zou eigenlijk in maart uitkomen, maar is nu verplaatst naar het begin van belastingjaar 2023-2024. In principe zou de piratengame dus nog dit jaar uit moeten komen.