'Ubisoft heeft nog eens drie Assassin's Creed games in ontwikkeling'

News
maandag, 27 februari 2023 om 10:30
assassins creed mirage rooftop battlef1662996413
Het is geen geheim dat Assassin’s Creed het paradepaardje is van Ubisoft en dat de uitgever dat veel op inzet, met meerdere projecten die in ontwikkeling zijn. Naar verluidt zijn er nog eens drie onaangekondigde Assassin’s Creed games in de maak.
Het is alweer een flinke tijd geleden dat de laatste Assassin’s Creed game is uitgekomen. November 2020 verscheen namelijk Assassin’s Creed Valhalla. Fans van de reeks kunnen dit jaar wel uitkijken naar de release van Assassin’s Creed Mirage en dat is niet het enige. In september heeft Ubisoft namelijk maar liefst drie nieuwe titels aangekondigd, inclusief een game die zich eindelijk afspeelt in Japan.
Sindsdien heeft de uitgever ook een Assassin’s Creed multiplayer game genaamd Project Invictus aangekondigd en dan is er nog Project Nexus, een VR-game die naar verluidt op E3 officieel wordt onthuld. Dat is een flinke waslijst aan Assassin’s Creed games en volgens Insider Gaming wordt de lijst nu nog langer.
De publicatie heeft namelijk van bronnen gehoord dat er drie andere Assassin’s Creed games in ontwikkeling zijn. De titels hebben de codenamen Nebula, Raid en Echoes en zullen volgens ingewijden ‘heel andere speelstijlen’ hebben dan de voorgangers.

Wat zijn de nieuwe Assassin’s Creed games?

Project Nebula zou zijn gepitched door Ubisoft Sofia en heeft drie verschillende settings om te ontdekken: India, het Azteekse Rijk en het Mediterraanse gebied. Raid wordt naar verluidt een free-to-play co-op game voor vier spelers, met bekende karakters uit het Assassin’s Creed-universum. Die titel wordt gemaakt door Ubisoft Chengdu.
De laatste titel komt uit de koker van Ubisoft Annecy, dat verantwoordelijk is geweest voor het multiplayer-aspect van oudere Assassin’s Creed en Splinter Cell games. Die studio wil dan ook een multiplayer game maken dat gebruikmaakt van de Ubisoft Scalar-technologie. Als de geruchten kloppen, dan lijkt het erop dat Ubisoft echt all-in gaat op Assassin’s Creed.