‘Twitter-killer van Instagram lanceert al snel’

News
dinsdag, 04 juli 2023 om 10:00
instagramf1667226124
Twitter is de laatste tijd aan het veranderen. Dat gaat op een grillige manier die nadelig is voor veel gebruikers. Velen zoeken dan ook een alternatief en lijken dat al snel te kunnen vinden bij Instagram.
Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is het platform er volgens veel gebruikers niet op vooruit gegaan. Onlangs kondigde Musk bijvoorbeeld aan dat het aantal Tweets dat je op een dag kunt zien zeer beperkt wordt voor wie niet betaalt voor een blauw vinkje. Dat maakt Twitter voor veel gebruikers praktisch nutteloos en concurrent BlueSky merkte bijvoorbeeld al dat er een sterk verhoogde interesse in haar eigen platform was.
Maar er zijn meerdere Twitter-concurrenten, waaronder een gloednieuwe van Instagram, die een ruime maand geleden uitlekte en waarvan het bestaan kort daarna werd bevestigd. Een releasedatum voor het platform is niet aangekondigd, maar lijkt nu wel bekend. De app, genaamd “Threads, an Instagram App” staat sinds kort in de App Store met een releasedatum van 6 juli, zo ontdekte The Verge.
Al eerder dook de app ineens op in de Google Play Store, maar nog zonder releasedatum. Enige onzekerheid over de datum is dus nog mogelijk, maar het lijkt vrijwel zeker dat de app binnenkort lanceert. Zowel in de App Store als de Google Play Store zijn ook screenshots te zien, die onthullen dat de lay-out van de app inderdaad erg op Twitter lijkt.

Wordt Instagram Threads een Twitter-killer?

Instagram Threads is zeker niet de enige app waar Twitter-gebruikers naar kijken als alternatief. Naast het eerder genoemde BlueSky is er bijvoorbeeld ook Mastodon. Beide zijn gegroeid sinds Musks Twitter-overname, maar Instagram lijkt een groot voordeel te hebben in de strijd. Je kunt namelijk je bestaande Instagram-account gebruiken, waardoor je ook makkelijk dezelfde accounts volgt als op Instagram (mits die ook Threads gebruiken, natuurlijk).

Populair Nieuws