Hoe laat gaat de F1 GP van Groot-Brittannië van start?

News
dinsdag, 04 juli 2023 om 9:30
gp groot brittannie start 2022f1688455190
Silverstone is één van de meest legendarische F1-circuits en aankomend weekend mogen de coureurs er weer op los scheuren. Dit is hoe laat de GP van Groot-Brittannië van start gaat.
Liberty Media en Formula One Management hebben de laatste jaren steeds meer nieuwe stratencircuits toegevoegd aan de F1-kalender. Denk bijvoorbeeld aan de twee nieuwe races in de Verenigde Staten - Miami en Las Vegas - en één van de gevaarlijkste banen met het Jeddah Street Circuit. Gelukkig blijven er ook nog een aantal legendarische vaste circuits op de kalender staan, zoals Silverstone.
Aankomend weekend vindt daar de GP van Groot-Brittannië plaats. Dat is goed nieuws voor de coureurs, want velen vinden Silverstone één van de leukste circuits op om te rijden. De baan kent dan ook een aantal beroemde bochten, waaronder de razendsnelle combinatie Maggotts, Becketts en Chapel.
De GP van Groot-Brittannië biedt ook de mogelijkheid voor Red Bull Racing om een record van McLaren uit 1988 te evenaren. Toen wisten Ayrton Senna en Alain Prost in de MP4/4 elf races op rij te winnen. Momenteel staat het team van Max Verstappen op tien races.

Pech op Silverstone

Het is alleen nog geen uitgemaakte zaak dat het team aankomend weekend weer gaat winnen. Verstappen heeft namelijk niet veel geluk gehad op Silverstone. Vorig jaar kwam er een groot stuk AlphaTauri vast te zitten onder zijn auto, in 2021 werd hij van de baan getikt door Lewis Hamilton, in 2019 door Sebastian Vettel en in 2018 had hij een brake-by-wire failure.
Ongeacht wie er met de overwinning vandoor gaat, de GP van Groot-Brittannië levert elk jaar een spektakel af en zal dit jaar ongetwijfeld weer het geval zijn. Wil je niets missen van het raceweekend, houdt dan goed het onderstaande tijdschema in de gaten.

Populair Nieuws