‘Instagram komt snel met Twitter-concurrent’

News
maandag, 22 mei 2023 om 10:00
instagramf1667226124
Twitter is er sinds de overname door Elon Musk niet populairder op geworden. Veel gebruikers zijn al op zoek naar een alternatief. Er zijn al wat Twitter-achtige apps beschikbaar en nu ziet het er naar uit dat Instagram zich in de strijd mengt.
Instagram krijgt een tweede app, die gefocust is op tekstupdates, zo melden bronnen aan Bloomberg. Hij lijkt qua functionaliteit op Twitter in de zin dat een kort tekstje centraal staat en je links, foto’s en video’s kunt toevoegen. De app zou in juni al moeten lanceren en wordt momenteel getest onder beroemdheden en influencers.
De app gebruikt dezelfde accountgegevens als Instagram zelf, dus je hoeft geen nieuw account te maken als je Instagram al gebruikt. Je bio, volgers en geblokkeerde accounts kun je synchroniseren met Instagram. Het ziet er ook naar uit dat de app niet een geheel gesloten omgeving is, maar ook samen kan werken met bijvoorbeeld Mastodon, een ander Twitter-alternatief.

Wanneer verschijnt Instagrams Twitter-killer?

Veel informatie over de app is te vinden in een officieel ogende gelekte afbeelding die socia media-expert Lia Haberman op Twitter deelde. Instagram-moederbedrijf Meta heeft de nieuwe app alleen nog niet aangekondigd. Het is dan ook niet duidelijk wanneer de app precies lanceert.
Het zal moeten blijken of deze nieuwe app aanslaat. Als alternatief voor Twitter zal het een relatief lage drempel hebben, omdat veel mensen toch al een Instagram account hebben. Het is overigens niet de eerste keer dat Meta afkijkt bij een andere social media-app. Zowel Facebook als Instagram hebben veel “inspiratie” gezocht bij TikTok.

Populair Nieuws