Reddit CEO ziet strategie van Elon Musk met Twitter als het grote voorbeeld

News
maandag, 19 juni 2023 om 13:30
2022 03 04 redditf1646391233
Reddit heeft plotseling drastische verandering doorgevoerd, met grootschalige protesten als gevolg. Volgens de CEO van het platform was de strategie van Elon Musk met Twitter het grote voorbeeld.
Vorige week zijn ruim 8000 subreddits, waaronder een groot gedeelte van de populairste subreddits, helemaal op zwart gegaan. Er konden geen nieuwe posts gemaakt worden en oude posts waren ook niet zichtbaar. De reden daarvoor is een drastische verandering van Reddit, waardoor toegang tot de API voor populaire third party apps onbetaalbaar wordt. Zo zou de gratis app Apollo, dat gemaakt en onderhouden wordt door één persoon, maar liefst 20 miljoen dollar per jaar aan Reddit moeten betalen.
Ondanks de grootschalige protesten blijft CEO Steve Huffman achter de veranderingen voor Reddit staan. De enige uitzondering die wordt gemaakt is voor apps die speciaal zijn gemaakt voor mensen met een beperking. In een interne mail heeft Huffman laten weten aan het personeel dat de onvrede overwaait.
In een interview met NBC News heeft Huffman nu ook duidelijk gemaakt waar de plotselinge veranderingen vandaan komen. Volgens de CEO heeft Elon Musk namelijk laten zien wat er allemaal mogelijk is met zijn strategie voor Twitter.

“Om een lang verhaal kort te maken, mijn opvatting van Elon Musk bij Twitter is dat we echt een goed bedrijf kunnen opbouwen in deze ruimte op onze schaal. Zij zijn de dramatische weg ingeslagen en ik denk niet dat ik hier kan zeggen dat wij dat ook niet doen. Maar ik denk dat hier veel kansen liggen.”

Opmerkelijk voorbeeld voor Reddit

De opmerking van Huffman is opmerkelijk. Sinds de overname van Twitter door Elon Musk gaat het op financieel gebied namelijk niet zo goed met het bedrijf. Veel adverteerders zijn weggelopen door de aanpak van de nieuwe eigenaar, evenals veel gebruikers. Steeds meer functies worden nu verstopt achter een betaald Twitter Blue-account, inclusief basisfuncties, zoals twee factor-authenticatie om je account te beveiligen.