Nintendo stopt al met speciaal Switch abonnement na één jaar

News
dinsdag, 04 juli 2023 om 10:30
Vorig jaar heeft Nintendo een speciaal abonnement genaamd Wide Care gelanceerd in Japan voor de Nintendo Switch. De uitgever zet alleen nu al een punt achter het abonnement.
Sinds de lancering van de Nintendo Switch zijn er eigenaren geweest met problemen. Met name de Joy-Con controllers hadden veel problemen met de beruchte stick drift. Maar met een Switch kan er nog wel meer misgaan, aangezien hij niet zoals een PlayStation of Xbox op één plek blijft staan. Zo kan je je Switch onderweg beschadigen door hem te laten vallen op een harde grond of in het water.
Om zorgen voor eigenaren weg te nemen heeft Nintendo vorig jaar in de zomer het Wide Care-abonnement gelanceerd, op dat moment alleen in Japan. Voor 200 Yen per maand of 2000 Yen per jaar, omgerekend ongeveer 1,25 en 12,50 euro, zouden gebruikers hun Switch kunnen laten repareren door Nintendo in het geval van schade aan de Switch, controllers, de dock of de stekkers.
Het is Perfectly Nintendo nu alleen opgevallen dat het niet meer mogelijk is om een nieuw abonnement af te sluiten. Switch-eigenaren die nog wel een lopend abonnement hebben, kunnen ook niet meer het abonnement verlengen vanaf 31 augustus. Wide Care stopt er dus al mee, slechts een jaar na de lancering.

Stopzetten abonnement een voorbode?

Waarom Nintendo een punt zet achter het abonnement is niet bekend. Mogelijk voldoet de dienst niet aan de verwachtingen van het bedrijf, maar anderzijds kan het ook komen door de lancering van nieuwe hardware binnenkort.
Er gaan namelijk steeds meer geruchten dat er een Nintendo Switch 2 aankondiging aankomt. Zo zouden ontwikkelaars al een devkit van de aankomende console hebben gekregen, waarmee ze nieuwe games kunnen ontwikkelen.

Populair Nieuws