Twitter-concurrent Threads is nu al 100 miljoen gebruikers gepasseerd

News
dinsdag, 11 juli 2023 om 8:30
threadsf1688556205
Het nieuwe platform Threads is pas een paar dagen geleden gelanceerd, maar het heeft nu al een indrukwekkende mijlpaal bereikt. Volgens Mark Zuckerberg zijn er namelijk al meer dan 100 miljoen gebruikers op de concurrent van Twitter.
De laatste tijd heeft Elon Musk een aantal veranderingen doorgevoerd op Twitter die niet bepaald populair zijn. Zo moet je nu een account hebben om tweets te kunnen bekijken en dan zit er ook nog eens een limiet op hoeveel tweets je dagelijks kan zien. Er was dan ook geen beter moment voor Instagram om Threads te lanceren afgelopen donderdag.
Threads is een nieuwe Twitter-concurrent die werkt met een Instagram-account en meteen al je data en vrienden overzet. Dat hebben nu al veel mensen gedaan, want via een bericht op Threads laat Mark Zuckerberg weten dat het platform nu al de 100 miljoen gebruikers is gepasseerd.
Adam Mosseri, de baas van Instagram, laat in een bericht weten dat hij het succes van Threads ‘niet kan bevatten’. Volgens de topman was het een race naar de startstreep, maar is het werk van zijn team beloond.

Threads voorlopig niet naar Nederland

Als je zelf ook een Thread-account aan wil maken, dan is dat helaas niet mogelijk. Tenminste, niet volgens de officiële wegen. Omdat Threads namelijk aan data-scraping doet, is de app voorlopig niet gelanceerd in Nederland en de rest van de EU. Op die manier data vergaren is namelijk verboden volgens de digitale privacywet van de EU.
Het is wel mogelijk om Threads te installeren via een APK of een VPN en je account zal vervolgens niet geblokkeerd worden. Houd er alleen wel rekening mee dat wanneer je Instagram- en Threads-account met elkaar zijn gekoppeld, dat dat voor eeuwig is.

Populair Nieuws