PlayStation en andere uitgevers nu al op Threads

News
vrijdag, 07 juli 2023 om 16:30
threadsf1688556205
Vrijwel direct na de overname van Twitter door Elon Musk begon voor veel gebruikers de zoektocht naar een nieuw platform. Een grote kandidaat om Twitter te verslaan is het pas gelanceerde Threads. Ook verschilldende game-uitgevers wagen zich al aan het platform.
Twitter is er sinds de overname door Elon Musk niet op vooruit gegaan. Grillige veranderingen jagen veel gebruikers weg en ook de waarde van het bedrijf is flink gedaald. Instagram is nu met een rivaal gekomen die veel potentie lijkt te hebben.
Ook verschillende grote game-uitgevers zijn al aan het kijken hoe Threads bevalt. Eén van de grote namen is PlayStation, die viervoeter Torgal uit Final Fantasy XVI “laat snuffelen aan aan de nieuwe social media app”. Ok Ubisoft is aanwezig en beleeft gelijk veel lol aan het feit dat het Threads-logo en het Ubisoft-logo niet heel ver uit elkaar liggen. Ook Capcom en SEGA doen alvast mee.
Het is natuurlijk nog even afwachten hoe lang al deze bedrijven op Threads blijven. In eerste instantie is het platform aardig populair, waarschijnlijk omdat aanmelden heel makkelijk is (je kunt je bestaande Instagram-account gebruiken). Maar het zal moeten blijken of Threads een lang leven is beschoren.

Wanneer komt Threads naar Nederland?

Hoewel je vanuit Europa wel kunt zien wat je favoriete influencers en game-uitgevers zoal posten op Threads, is het nog even lastig om zelf mee te doen. De app is namelijk nog niet beschikbaar in Europa, omdat er hier strengere privacy-regels gelden. Wanneer ook wij ons officieel kunnen aanmelden voor Threads is niet duidelijk.