Instagrams Twitter-concurrent Threads komt voorlopig niet naar Nederland

News
woensdag, 05 juli 2023 om 14:30
threadsf1688556205
Twitter krijgt er morgen concurrentie bij van Threads, een nieuwe app gemaakt door Instagram. Maar de app zal voorlopig niet gelanceerd worden in Nederland en de rest van de EU.
De laatste tijd is er veel te doen rondom Twitter. Sinds de overname van het social media-platform door Elon Musk wordt er bijna wekelijks iets veranderd, vaak tegen het zere been van gebruikers. Zo is er afgelopen weekend ineens een limiet geplaatst op het aantal tweets dat je dagelijks kan bekijken.
Instagram ziet de kans schoon en komt deze week met een concurrent voor Twitter, genaamd Threads. De app gaat live op donderdag 6 juli en zal waarschijnlijk geen invite-systeem kennen, zoals Bluesky dat momenteel nog heeft. Dat betekent dat iedereen gewoon een account kan aanmaken en de app kan gebruiken.
Ten minste, mits je in één van de ondersteunde landen woont. Threads zal namelijk voorlopig niet lanceren in Nederland en de rest van de EU, zo meldt het Ierse Independent.

Waarom wordt Threads geweerd in de EU?

Het nieuws komt van een woordvoerder van de Ierse Data Protection Commission. De regulator is in contact geweest met Meta over de nieuwe app. De techgigant liet aan de instantie weten dat Threads ‘op dit moment’ niet uitgerold zal worden in de EU.
Threads is namelijk ontworpen om data te importeren van Instagram, waaronder informatie over advertentie en het gedrag van de gebruiker. Dat gaat alleen in tegen de privacywetten met betrekking tot data in de Europese Unie. Meta heeft daarom besloten onze regio voorlopig over te slaan.

Populair Nieuws