Trouwe gamescom deelnemer slaat in 2023 over

News
dinsdag, 11 juli 2023 om 9:00
alone in the dark rebootf1685109190
E3 is dit jaar niet doorgegaan, maar gelukkig hadden we nog Summer Game Fest en gaat ook gamescom volgende maand gewoon door. Maar niet iedereen die je op gamescom verwacht, is er dit jaar. Een anders best trouwe deelnemer slaat dit jaar over.
In de laatste week van augustus is het traditiegetrouw weer tijd voor gamescom. Daarbij zullen in ieder geval grote namen als Nintendo en Microsoft aanwezig zijn. Nintendo is er zelfs voor het eerst in vier jaar, dus een gemis wordt weer een beetje opgevuld.
Maar het ene gemis wordt ingeruild voor een ander. THQ Nordic slaat de beurs namelijk over, terwijl de uitgever er vrijwel altijd is. De uitgever verklaart zijn afwezigheid niet heel uitgebreid: THQ Nordic heeft besloten niet meer aan “show-gerelateerde activiteiten” mee te doen en gamescom is geen uitzondering.
THQ Nordic was in de laatste jaren bekend van titels als SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake en de Destroy All Humans!-remakes. Dit jaar komt de uitgever nog met onder andere de reboot van Alone in the Dark. Nieuwe titels zullen nog getoond worden in een eigen showcase van THQ Nordic op 11 augustus.

Niet alleen THQ Nordic afwezig op gamescom 2023

Er zijn overigens ook andere uitgevers die gamescom overslaan. De grote drie zijn bijvoorbeeld ook niet voltallig aanwezig. Want hoewel Nintendo en Microsoft dus van de partij zijn, slaat Sony over.