Je komt nooit meer van Instagram Threads af

News
donderdag, 06 juli 2023 om 16:00
threadsf1688556205
Instagram gaat de strijd aan met Twitter. De nieuwe Threads-app is nu gelanceerd, alleen nog niet in Europa. Maar wanneer hij uiteindelijk wel deze kant op komt moet je iets goed bedenken: je komt niet zomaar van Threads af.
Het is heel makkelijk instappen in Instagrams Twitter-concurrent Threads. Je kunt dat namelijk gewoon doen met je bestaande Instagram-account. Als je dat doet kun je ook gelijk instellen dat je gelijk dezelfde mensen volgt op Threads als op Instagram.
Dat is heel handig, maar het heeft ook een interessante bijwerking. Als je spijt hebt dat je bent begonnen met Threads, kun je je profiel namelijk net zomaar verwijderen. Omdat Threads hetzelfde account gebruikt als Instagram, kom je namelijk niet van de nieuwe app af zonder ook je Instagram te verwijderen, zo staat te lezen in het privacybeleid van Threads.
De enige optie die je hebt is het deactiveren van je Threads-account. Dan blijft het account alleen wel bestaan en kun je het weer in gebruik nemen. Als je een Threads-account helemaal wil verwijderen, moet je ook je Instagram-account opofferen.

Waarom is Threads niet beschikbaar in Nederland?

Zoals gezegd is Threads nog niet gelanceerd in Nederland. Dat heeft te maken met de strengere privacy-regels in de EU vergeleken met de Verenigde Staten. Instagram-moederbedrijf Meta ligt al onder vuur vanwege schendingen van de privacy-wetgeving en wil zich er blijkbaar niet meteen aan branden met Threads.

Populair Nieuws