Tweede Nintendo film hoeft niet over Mario te gaan

News
maandag, 24 april 2023 om 11:30
mario film bowserf1672141605
Aanvankelijk was er veel scepsis over de Mario-film, maar de film is een enorm succes gebleken. Een vervolg lijkt min of meer onvermijdelijk, maar het lijkt erop dat Nintendo niet per se van plan is om meteen een tweede Mario-film te maken. Dat blijkt uit een nieuw interview met Shigeru Miyamoto.
Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van verschillende Nintendo-personages zoals Mario, was nauw betrokken bij de ontwikkeling van The Super Mario Bros. Movie. Dat heeft goed uitgepakt, want de film heeft inmiddels al bijna een miljard dollar opgebracht. Bij een typische Hollywood film zou dat reden zijn om snel aan The Super Mario Bros. Movie 2 te beginnen.
Miyamoto en Illumination-hoofd Chris Meladandri hebben dan ook al laten weten dat hun samenwerking nog niet voorbij is. Maar in een nieuw interview met Nikkei laat Miyamoto weten dat het volgende project niet per se een Mario-vervolg is (via VGC). Hij noemt Nintendo een talentenbureau dat veel andere entertainers kan bieden.
Er zijn volgens Miyamoto verschillende personages die geschikt zijn voor een film en bekend zijn. Bovendien is er meer dan één manier om personages voor een film te ontwikkelen. Miyamoto verklapt niet over wie de volgende Nintendo-film gaat, maar het kan dus zomaar Donkey Kong of Zelda zijn, in plaats van Mario.

Super Mario Bros. Movie breekt records

Er kan geen twijfel over bestaan dat Nintendo en Illumination goede zaken doen met de Mairo-film. Zoals gezegd heeft hij al bijna een milard opgeleverd, waarmee hij de meest succesvolle game-verfilming ooit is. Daarnaast kwam een origineel nummer uit de film onlangs in de Billboard top 100 terecht.