Mario-film is nog maar het begin van samenwerking Nintendo en Illumination

News
zaterdag, 08 april 2023 om 11:30
the super mario bros movie ov st 8 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1699541366
We hebben er lang op moeten wachten, maar The Super Mario Bros. Movie draait eindelijk in de bioscopen. Een post-credit scene aan het einde van de film hint er al op dat het niet bij deze ene film gaat blijven en Shigeru Miyamoto bevestigt dit nu aan Screen Rant.
Screen Rant sprak met Shigeru Miyamoto en Illumination CEO Chris Meledandri over The Super Mario Bros. Movie. Uiteraard werden de twee ook gevraagd naar toekomstige projecten. Op dit moment hebben ze nog niets concreets te delen, maar Miyamoto is er zeker van dat Nintendo en Illumination blijven samenwerken. Meledandri verklapt zelfs uitgenodigd te zijn om lid te worden van Nintendo’s raad van bestuur.
Miyamoto werd ook gevraagd of hij denkt dat andere Nintendo games, zoals The Legend of Zelda en Starfox, een film of serie kunnen krijgen in samenwerking met Illumination. Ook hierop kon hij nog geen concreet antwoord geven. ‘’Er is op dit moment niets waar ik echt iets over kan zeggen, maar we zijn begonnen met het feit dat we een gedeelde visie op het gebied van creëren hebben, dus ik denk dat er in de toekomst kansen zullen zijn.’’

Mario-film nu al record verbroken

Een goed teken dus voor wie hoopt dat de Mario-film leidt tot nog meer Nintendo-films. Uiteraard speelt het succes van The Super Mario Bros. Movie mee, maar dat lijkt geen probleem te zijn. Volgens Deadline was de openingsdag voor de film de beste dag ooit voor een animatiefilm. Verwacht wordt dat de film in zijn openingsweekend 225 miljoen dollar gaat binnenhalen.

Populair Nieuws