Twee gloednieuwe LEGO Star Wars sets onthuld

News
donderdag, 04 april 2024 om 12:30
Over een maand is het May the Fourth, ook wel Star Wars-dag. Rond die tijd verschijnt er vaak een aantal nieuwe LEGO-sets. Er zijn nu bijvoorbeeld twee nieuwe sets onthuld om op Star Wars-dag te bouwen.
De nieuwe sets verschijnen op 1 mei en zetten Darth Maul en Grogu centraal. De ene set is namelijk een nieuwe versie van de Sith Infiltrator uit The Phantom Menace. In de andere ontsnapt Grogu in het zijspan van een BARC Speeder aan de Clone Troopers tijdens Order 66.
De Sith Infiltrator heeft weinig schermtijd in The Phantom Menace, maar fan zullen hem herkennen als het schip waarmee Darth Maul arriveert op Tatooine bij zijn poging om te voorkomen dat Padmé en de Jedi Coruscant bereiken. Wanneer het gezelschap op het punt staat om te vertrekken valt hij aan en volgt er een kort duel met Qui-Gon Jinn. Deze Jedi-meester is dan ook één van de minifiguurtjes die naast Maul zijn inbegrepen. Anakin Skywalker maakt het gezelschap compleet.
De BARC Speeder is een wat kleinere set, maar zal voor verzamelaars van figuurtjes vrij interessant zijn. Bij zijn ontsnapping uit de Jedi-tempel kreeg Grogu namelijk hulp van Kelleran Beq, een Jedi gespeeld door Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best. De nieuwe LEGO-set biedt voor het eerst een figuurtje van Kelleran Beq.

Bijzonder LEGO-figuurtje in nieuwe set

Overigens is er bij de Sith Infiltrator een bonusfiguurtje inbegrepen. LEGO Star Wars bestaat namelijk 25 jaar en om dat te vieren zijn er in sommige sets extra figuurtjes te vinden van personages die wat minder vaak in sets voorkomen. Eerder was de Clone Trooper Fives bijvoorbeeld een bonus bij een Tantive IV-set.
Nu is er ook een dergelijke bonus bij de Sith Infiltrator, namelijk Saw Gerrera. Net als de andere bonusfiguurtjes heeft hij niet bijzonder veel te maken met de set waar hij in zit, maar voor fans zal het welkome toevoeging zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties