LEGO Star Wars viert jubileum met nieuwe sets

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 13:00
De eerste LEGO Star Wars-sets verschenen in 1999, om ongeveer samen te vallen met de release van The Phantom Menace. Dat is inmiddels 25 jaar geleden en dat moet gevierd worden. Er zijn twee sets voor dat jubileum naar buiten gekomen.
Er zijn dit jaar al wat nieuwe LEGO-sets verschenen, maar het is nog redelijk stil rondom Star Wars. Maar het ziet ernaar uit dat nieuwe sets niet lang meer op zich laten wachten. Amazon Mexico heeft twee sets voor het 25-jarig jubileum van LEGO Star Wars onthuld.
De eerste set is een bouwbare R2-D2. Wie een beetje op de hoogte is van wat er de afgelopen jaren zoal is verschenen aan LEGO Star Wars-sets weet misschien dat het vorige R2-D2-model nog niet bijzonder oud is. Deze versie is alleen een stuk kleiner en dus betaalbaarder.'
De andere set beelt het moment uit dat Darth Vader aan boord komt van de Tantive IV in A New Hope. Met deze set kun je een gang van het schip nabouwen. Qua figuurtjes zit je helemaal goed: er zijn twee Stormtroopers en twee Rebel Troopers, samen met Darth Vader en de relatief zeldzame Captain Antilles (geen familie van Wedge Antilles).

Exclusieve minifiguurtjes voor LEGO Star Wars-jubileum

Omdat het jubileum-sets zijn, zit er in beide set ook een kleine bonus in de vorm van een extra minifiguurtje. Bij R2-D2 krijg je Darth Malak, uit Knights of the Old Republic, terwijl de Tantive IV-gang je ook de kloon Fives. Mogelijk verschijnen er dit jaar nog meer sets met een bonusfiguurtje.