De beste nieuwe LEGO-sets van april 2024

Article
dinsdag, 02 april 2024 om 17:00
In de lente en zomer zit je misschien wat minder vaak binnen, maar op de warmere dagen kan dat juist prettig zijn voor de koelte. Als je dan iets te doen wil hebben is een LEGO-set geen slecht idee. April 2024 is qua nieuwe sets wat rustiger dan gebruikelijk, maar er zijn toch echt leuke sets, zelfs een paar pronkstukken.

Green Goblin

Vroeger maakte LEGO Bionicles, een soort actiefiguren die je eerst zelf moest bouwen. Die zijn inmiddels verleden tijd, maar het idee van een bouwbaar actiefiguur zie je hier en daar nog wel terug. In de LEGO-thema’s gebaseerd op superhelden komen ze bijvoorbeeld nog geregeld voorbij.
Deze maand zijn er twee van Marvel die nieuw verschijnen: Spider-Man in zijn Iron Spider-kostuum en Green Goblin. Beide zijn leuke toevoegingen aan je collectie, maar als we er één moesten kiezen zouden we in dit geval gaan voor Green Goblin. Deze heeft namelijk zijn glider, wat gelijk de mogelijkheden qua spelen flink uitbreidt.

Ruimtelaboratorium

Het is je misschien al opgevallen dat de ruimte een terugkerend thema is in veel LEGO-sets dit jaar. Met name bij LEGO City kunnen mensen met ruimtevaart-ambities goed terecht. Deze maand wordt het aanbod weer een beetje groter.
Er verschijnt namelijk een ruimtelaboratorium waarin je buitendaardse flora en fauna kan onderzoeken. Er is zelfs een buitenaards wezen dat je daarbij helpt. Veel ruimtesets zijn aan elkaar te koppelen en met deze set zal het onderzoek naar welke planeet je ook voor ogen hebt, vast weer een stukje beter lopen.

Dungeons & Dragons: Red Dragon’s Tale

LEGO Ideas heeft sinds het een jaar of tien geleden begon, al een aantal sets opgeleverd waar fans eerder waarschijnlijk niet op durfden te hopen. Dit jaar is het de beurt aan D&D-spelers om verblijd te worden met een LEGO-set. Om de vijftigste verjaardag van D&D te vieren wordt flink uitgepakt.
De LEGO-set doet de naam Dungeons & Dragons namelijk eer aan met inderdaad een kerker én een draak. Bovendien houdt het daar lang niet mee op wat boven die kerker zit de rest van een vesting en behalve de draak zijn er nog allerlei andere bekende D&D-monsters te vinden. Als je meteen zin hebt om een avontuur te beleven met deze set, dan kan dat, want er is ook een speciaal D&D-avontuur om met deze set te spelen.

Batman: The Animated Series Gotham City

Voor veel mensen is Batman: The Animated Series één van de beste dingen ooit gemaakt rondom de Caped Crusader. Batmans avonturen in deze serie staan in het geheugen gegrift van iedere fan die in de jaren 90 groot is geworden. Een LEGO-set kon dan ook niet uitblijven.
Deze set toont een uitgebreide skyline van Gotham City zoals het in de serie te zien is. Daarbij zijn er veel herkenbare gebouwen en wie goed kijkt kan op verschillende plekken verwijzingen vinden naar afleveringen van de serie. De opzet van de set doet denken aan LEGO Art, maar dan met iets meer diepte. Het is een beetje alsof een Art-set doping heeft gebruikt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties