De beste LEGO Star Wars sets voor volwassenen

Article
vrijdag, 22 december 2023 om 12:30
Zoals we wel eens vaker hebben gezegd is LEGO niet minder leuk voor volwassenen en speelt het bedrijf daar de laatste tijd op in. Ook in het Star Wars thema zijn er bijvoorbeeld veel sets die niet bij toeval leuk zijn voor volwassenen, maar daar specifiek voor zijn gemaakt. Wij zetten een paar leuke op een rij die je nu kunt krijgen (de zogenaamde Ultimate Collector Series laten we dit keer even buiten beschouwing).

Chewbacca

De ruimteschepen uit Star Wars zijn meestal inspiratiebron nummer één voor LEGO, maar de franchise kent natuurlijk ook veel herkenbare personages. Daar zijn dan ook de nodige LEGO-sets van, meestal gericht op volwassenen. Niet al te lang geleden verscheen er bijvoorbeeld een Chewbacca die helemaal van LEGO-steentjes is gemaakt.
Deze modellen van personages komen soms wat wisselend uit de verf, als je het ons vraagt. De Grogu van een paar jaar geleden was bijvoorbeeld best schattig, terwijl de ogen van het Yoda-model dat daarvoor verscheen nog steeds af en toe een koude rilling door het lijf sturen. Chewbacca trekt aan het langere eind: gezichten blijven een uitdaging met LEGO-steentjes, maar we zijn aardig onder de indruk van hoe harig dit plastic model overkomt.
lego star wars rex helmf1674751135

Captain Rex helm

Star Wars zit vol helmen en LEGO maakt nu al een paar jaar sets van de meest herkenbare helmen. Boba Fett, Darth Vader, en The Mandalorian zijn bijvoorbeeld al aan bod geweest. Dit jaar zijn er wat helmen voorbijgekomen van personages waar je misschien minder snel aan denkt, zoals Captain Rex, uit The Clone Wars.
Hoewel Rex zelf een kloon is, is zijn helm vrij uniek, want Rex combineerde tegen het einde van de oorlog de twee versies van het standaard klonenharnas. Daarnaast heeft hij zijn helm, net als veel andere Clone Troopers, unieke markeringen gegeven. Alle herkenbare elementen zijn verwerkt in een set die leuk is om te bouwen en er geweldig uitziet.
lego star wars dagobah jedi training dioramaf1695739006

Jedi-training op Dagobah

Wanneer je denkt aan Yoda zit je waarschijnlijk al snel met je gedachten in een donker moeras. Dat hij daar eigenlijk niet zoveel van zijn schermtijd doorbrengt en dat hij daar een fractie van zijn leven heeft gewoond kan daar niet zoveel aan veranderen. Het helpt natuurlijk ook dat hij in dat moeras op Dagobah de ene wijsheid na de andere oplepelt.
Er zijn sets geweest van Yoda’s hutje op Dagobah, maar het was pas met de introductie van diorama’s in de LEGO Star Wars-lijn dat er echt een set was die de hele sfeer van dit deel van de film overbracht. De vreemde boomwortels van Dagobah zijn van de partij R2-D2 zit onder de modder en uit het moeras steekt nog net een klein stukje van een X-Wing. Het diorama is de ideale set voor iedereen met een voorliefde voor Yoda.
lego star wars r2 d2f1695738882

R2-D2

R2-D2 is eigenlijk gemaakt om ruimteschepen te repareren, maar het is je vergeven als je dat af en toe vergeet. Hij is de oplossing voor zoveel problemen dat hij soms meer een Zwitsers zakmes lijkt. Als je de hele Star Wars-reeks kijkt komt er vrijwel gegarandeert een moment dat je denkt: “Goh, het zou toch wel handig zijn om er ook zo één te hebben”.
Dat kan, in zekere zin. Er is namelijk een LEGO-set beschikbaar waarmee je R2-D2 tot in vrij veel detail na kan bouwen. Hij heeft bijvoorbeeld een draaiend hoofd en een middelste poot die naar beneden komt in de juiste positie (met een standaard minifiguurtje lukt dat nog altijd niet). Ook beschikt hij over bijna al zijn gadgets, zoals opgevouwen armpjes en een periscoop. Helaas kan hij geen deuren voor je openmaken, maar het is een leuke set om neer te bouwen en vervolgens af en toe net iets anders neer te zetten.
lego star wars executor super star destroyerf1677681436

Executor Super Star Destroyer

Voor een schip dat onder rechtstreeks bevel van Darth Vader stond, is de Executor opvallend weinig in LEGO uitgevoerd. Er was ooit een UCS-set, maar die was toen duur en nu op de tweedehands markt al helemaal. Dit nieuwere model zal door veel mensen dan ook met open armen worden ontvangen.
Het mag dan aanzienlijk kleiner zijn dan de Star Destroyer-sets die je misschien gewend bent, maar daar laat een LEGO-ontwerper zich zelden door tegenhouden. Deze Super Star Destroyer is ondanks zijn kleinere schaal niet minder herkenbaar én niet minder mooi. Bovendien is de prijs een toegankelijker, dus kunnen veel meer fans hem aan hun vloot toevoegen.

Populair Nieuws