Mercedes strikt mogelijk viervoudig wereldkampioen als vervanger Hamilton

News
donderdag, 04 april 2024 om 13:00
sebastian vettel max verstappen gp abu dhabi 2021f1694071348
Sebastian Vettel is aan het einde van 2022 met pensioen gegaan als F1-coureur. Maar de viervoudig wereldkampioen denkt na over een terugkeer, mogelijk als vervanger voor Lewis Hamilton bij Mercedes.
Het pensioen van een F1-coureur is niet altijd zo permanent als je zou denken. Zo racet Fernando Alonso alweer enkele jaren in de koningsklasse van de motorsport, terwijl hij eigenlijk al in 2019 besloot om te stoppen in de Formule 1. En mogelijk keert ook Sebastian Vettel weer terug als coureur.
In gesprek met Sky Sports laat de viervoudig wereldkampioen weten dat hij niet uitsluit dat hij in 2025 weer terugkeert. Vettel denkt na over een terugkeer, maar het ligt volgens hem wel aan het team waar hij aan de slag kan gaan.

“In potentie ben ik in de markt voor 2025 omdat ik geen stoeltje heb, maar de vraag is, ben ik op zoek naar een stoeltje? Ik denk dat het van het pakket afhangt. 
Ik ben uit de Formule 1 gestapt om niet terug te komen, maar ik heb ook gezegd dat je het nooit weet. Dus ik denk dat het nog steeds zo is.”

- Sebastian Vettel

Duitser bij een Duits team?

Eén van de logische mogelijkheden is natuurlijk Mercedes. Teambaas Toto Wolff is druk op zoek naar een vervanger van Lewis Hamilton, die begin dit jaar heeft aangekondigd te zullen racen voor Ferrari in 2025. Vettel heeft bevestigd dat hij al eerder met Wolff heeft gesproken, maar dat zou niet om een potentiële plek bij het team gaan.
Wel ziet de viervoudig wereldkampioen het als één van de opties. De laatste paar jaren worstelt het team qua performance, maar volgens Vettel heeft Mercedes een ‘geweldige track record’ en vecht het ‘worstelende team alsnog voor de tweede of derde plaats’. De coureur zal dus niet hoeven te rijden in niemandsland, in tegenstelling tot teams die erg worstelen ten opzichte van de concurrentie.

Populair Nieuws