Topvoetballer Erling Haaland en Viaplay gaan samenwerken

News
vrijdag, 12 augustus 2022 om 12:30
viaplay logo no tekstf1643883108
De streamingdienst Viaplay zet flink in op sport. Dat is te zien aan de verschillende uitzendrechten die het platform heeft, maar ook aan samenwerkingen met topsporters als Max Verstappen. Nu wordt ook de voetballer Erling Haaland ambassadeur van de dienst, zo laat Viaplay weten op Instagram.
De Noorse voetballer Erling Haaland en de Zweedse streamingdienst Viaplay zijn een meerjarige samenwerking aangegaan. Haaland speelt momenteel als spits voor Manchester City het het nationaal elftal van Noorwegen. Hij is één van de meest gewilde spelers van het moment.
Dat is ook waar de eerste samenwerking in dit Scandinavisch verbond tussen Haaland en Viaplay om draait. Er komt namelijk een documentaire genaamd Haaland - The Big Decision. Hierin wordt Haaland gevolgd in de zomer van 2022, waarin hij, zoals Viaplay het omschrijft “de transfertarget van vrijwel iedere Europese topclub was”.
Dat komt overeen met wat er zoal voortkomt uit de samenwerking met Max Verstappen. Viaplay heeft al meerdere documentaires over de regerend Formule 1-kampioen. Ook is hij terug te zien in reclame voor de dienst, dus dat zou ook voor Haaland in het verschiet kunnen liggen, naast eventuele verdere documentaires.

Veel klachten over Viaplay

Viaplay heeft uitzendrechten voor veel verschillende sporten, maar veel kijkers zijn daar helemaal niet zo blij mee. Het beeld tijdens de wedstrijden is vaak slecht, iets waarvoor een marktautoriteit in Polen mogelijk een boete aan de dienst gaat uitdelen. Ook de Premier League, waar Haaland in speelt, was afgelopen weekend maar slecht te zien.