Nintendo: “Switch voorraad in 2023 onzeker”

News
vrijdag, 12 augustus 2022 om 13:00
20211005 switcholed8f1633465772
Het chiptekort is voor veel console-fabrikanten nog steeds een struikelblok. Dat blijkt nu ook weer uit een interview met Nintendo-CEO Shuntaro Furukawa. Hoewel de tekorten in de rest van dit jaar minder problematisch worden, is er over volgend jaar nog veel onzekerheid.
Naar verwachting wordt de console-voorraad dit najaar beter dan hij in eerdere maanden geweest is. Dat hebben zowel Sony als Nintendo al aangegeven. Maar in een interview met Nikkei geeft Shuntaro Furukawa van Nintendo aan dat 2023 er onzekerder uitziet.
Furukawa kan niet zeggen welke specifieke onderdelen te weinig geleverd worden. Het blijft lastig om aan onderdelen te komen omdat de vraag groter is dan het aanbod. Nikkei vraagt zich af of de relatief lage prijs van Nintendo’s hardware ook maakt dat fabrikanten hun onderdelen liever leveren aan bedrijven die duurdere producten maken. Furukawa zegt dat dat niet het geval is.
Ook zegt Furukawa dat Nintendo niet de intentie heeft om de voorraadproblemen te compenseren met een prijsverhoging. Het bedrijf ziet de grote verscheidenheid aan entertainment op de wereld als concurrentie. De prijzen van Nintendo-producten worden bepaald aan de waarde van het plezier dat ze bieden.

NIntendo games moeten hardware ondersteunen

De verkoop van de Switch is dit jaar gedaald, maar Furukawa denkt dat Nintendo’s positie dit najaar het mogelijk maakt om de doelen voor dit jaar te halen. Dat heeft alles te maken de games die eraan zitten te komen. Games als Splatoon 3 en Pokémon Scarlet & Violet moeten Nintendo’s positie dit najaar versterken.

Populair Nieuws