Ook met GTA 6 op komst blijft GTA 5 goed verkopen

News
vrijdag, 12 augustus 2022 om 12:00
gta 5 headerf1648131237
Take-Two Interactive presenteerde onlangs haar kwartaalcijfers. Daaruit blijkt maar weer eens dat GTA 5 nog altijd goed verkoopt. Inmiddels staat de teller zelfs op 170 miljoen exemplaren.
Het moment dat GTA 5 een decennium oud is komt steeds dichterbij, maar de game verkoopt er niet minder om. In het afgelopen kwartaal is hij zo’n 5 miljoen keer verkocht, een hoeveelheid die sommige games in hun hele levensloop niet halen. De totale verkoop van de game staat nu op zeker 170 miljoen exemplaren.
Take-Two laat ook weten dat GTA 5 in de Verenigde Staten de best verkochte game van het decennium is. Wellicht heeft dat er ook mee te maken dat de game inmiddels op drie console-generaties beschikbaar is. GTA 5 is al geruime tijd de meest recente Grand Theft Auto-game en dus de game die voor veel nieuwkomers het meest toegankelijk is.
Hoewel Take-Two de vele console-generaties van GTA 5 presenteert als iets op trots op te zijn, vinden veel fans het juist een punt van kritiek. Vóór GTA 5 kwamen nieuwe games in de reeks veel sneller uit en waren er vaak meerdere games per generatie. Volgens velen wordt het langzamerhand tijd voor GTA 6.

Wanneer verschijnt GTA 6?

Er wordt overgigens wel degelijk gewerkt aan GTA 6, zo is dit jaar bevestigd. Volgens insiders gaat het alleen nog even duren voordat de game daadwerkelijk verschijnt. Rockstars intentie om alle verwachtingen te overtreffen zal daar ongetwijfeld ook aan bijdragen.