Tomb Raider serie bevestigd voor Amazon Prime Video

News
woensdag, 15 mei 2024 om 11:00
tomb raider definitive survivor trilogyf1619608032
Vorige maand verscheen na lang wachten de Fallout-serie op Amazon Prime Video. Die was meteen een groot succes: hij trok veel kijkers, die ook nog eens tevreden waren met de serie. Nu is er een nieuwe game-project bevestigd voor Prime Video.
De Tomb Raider-franchise is een verfilming niet vreemd. Aan het begin van deze eeuw speelde Angelina Jolie bijvoorbeeld Lara Croft in twee Tomb Raider-films. In 2018 werd de rol vertolkt door Alicia Vikander in een film die uiteindelijk geen sequels kreeg, ondanks dat er één gepland was. Nu is er een nieuw project op komst, maar voor het kleine scherm.
Vorig jaar waren er al berichten dat Amazon een Tomb Raider-serie maakte met Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Indiana Jones) als schrijver en uitvoerend producent. Die serie is nu officieel bevestigd. Ook Crystal Dynamics, de maker van de Tomb Raider-games, dient als producent voor de serie.
Verder is er helaas nog niet veel bekend over de serie. Wie de rol van Lara Croft op zich neemt is bijvoorbeeld nog een raadsel. Ook is het niet duidelijk wanneer we de serie kunnen verwachten.
Eerdere berichten beweerden dat de serie zijn universum zou delen met een film en een game. Dat is momenteel niet bevestigd, al is wel bekend dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Tomb Raider-game, die ook wordt uitgegeven door Amazon. De deal waar de nieuwe serie uit voortkomt gaat ook over film, maar er is nog niet een dergelijke project aangekondigd.

Tomb Raider één van vele game-series voor Prime Video

De nieuwe Tomb Raider-serie is is trouwens lang niet het enige game-gerelateerde project dat in de maak is voor Prime Video. Een tweede seizoen van Fallout is bijvoorbeeld ook al bevestigd. Ook is er een God of War-serie in de maak. Rondom dat project is het alleen al een tijdje vrij stil.

Populair Nieuws