Tomb Raider serie en film in de maak bij Amazon

News
zaterdag, 28 januari 2023 om 12:00
tomb raiderf1671180677
Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste Tomb Raider film. Hoewel de film niet genoeg geld opbracht, betekent dat niet het einde voor Lara Croft op het grote doek – of het kleine. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat er zowel een serie als een film in de maak is voor Amazon.
Eerder zagen we al hoe Angelina Jolie en Alicia Vikander de iconische rol van Lara Croft op zich namen, maar nu is het weer de beurt aan iemand anders. Volgens The Hollywood Reporter wordt er bij Amazon namelijk gewerkt aan een heus universum in de trant van de MCU.

De Tomb Raider Cinematic Universe?

Phoebe Waller-Bridge, die eerder al Fleabag maakte voor Amazon Prime Video, schrijft het script voor een serie gebaseerd op Tomb Raider. Hoewel Waller-Bridge in Fleabag zelf de hoofdrol speelde, is ze niet van plan om Croft te gaan spelen. Het project bevindt zich momenteel nog in de ontwikkelingsfase. Ook Dmitri M. Johnson van productiebedrijf dj2 company, het bedrijf achter verschillende gameverfilmingen zoals de Sonic-films, is uitvoerend producent.
Het blijft dus niet bij deze serie, want bronnen vertellen aan The Hollywood Reporter dat Johnson niet alleen betrokken is bij de serie, maar ook aan een bioscoopfilm werkt. Het idee is om een Tomb Raider-wereld te creëren waarin de serie, film en de nieuwe game die door Amazon wordt uitgegeven met elkaar verbonden zijn.