Nieuwe Tomb Raider animatieserie getoond door Netflix

News
donderdag, 28 september 2023 om 12:00
tomb raider the legend of lara croftf1695892888
De line-up van animatieseries van games wordt binnenkort verder uitgebreid door Netflix. De streamingdienst heeft nu de eerste beelden laten zien van de Tomb Raider animatieserie.
De laatste jaren heeft Netflix vol ingezet op animatieseries als het gaat om gameverfilmingen. Dat is niet zo vreemd, want de series worden zeer goed ontvangen. Zo zijn er eerder al series verschenen van Castlevania, Dragon Age en Cyberpunk 2077 en daar komt volgend jaar Tomb Raider bij.
De serie is in 2021 aangekondigd en Netflix heeft nu de eerste beelden onthuld. In de First Look trailer zien we een aantal dingen waar Lara Croft om bekend staat. Zo duikt ze afgronden in op zoek naar verloren schatten, onderzoekt ze muurschilderingen en komt ze uiteraard ook tegen de nodige vijanden te staan. In dat geval kan ze vertrouwen op haar pijl en boog, want deze Tomb Raider is gebaseerd op Lara Croft uit de laatste trilogie aan games.

Nieuwe animatiestudio en stemacteur

De stem wordt alleen niet ingesproken door dezelfde voice actor als in de games. Netflix heeft gekozen voor Haley Atwell. De serie wordt daarnaast tot leven gebracht door Crystal Dynamics, Legendary en Powerhouse Animation - dezelfde animatiestudio die ook voor Castlevania verantwoordelijk is.
Dat Powerhouse Animation aan de serie werkt is wel opvallend. Bij de aankondiging werd namelijk bekendgemaakt dat dj2 Entertainment, de studio achter Sonic the Hedgehog Movie, de serie zou gaan maken.