De Switch krijgt er weer een paar klassiekers bij

News
woensdag, 15 mei 2024 om 12:00
20211005 switcholed8f1633465772
Om een Mario-game hoef je echt niet verlegen te zitten op de Switch. Maar mocht je geen genoeg krijgen van Nintendo’s loodgieter, dan komt er nu nog een game bij. Super Mario Land is nu te spelen op de Switch.
Het aanbod van klassieke games op Nintendo Switch Online breidt zich gestaag uit. De nieuwste update komt met een aantal Game Boy-titels. Nintendo’s klassieke handheld wordt dit jaar 35 en om dat jubileum te vieren richt de nieuwe Switch Online-update zich op launch titles van de Game Boy.
Super Mario Land is daarbij de grootste titel. Aangezien het een 2D Mario-platformer is, had je misschien verwacht dat deze game al op Switch Online zou staan. Mario Land 2 is al een tijdje via de dienst te spelen, maar de originele game was tot dusver overgeslagen.
Wellicht is dat omdat andere Mario-games op de Game Boy iets robuuster zijn. De eerste Super Mario Land is namelijk vrij kort, met maar 12 levels. Toch is dit een leuke game om eens te spelen, met onder andere de eerste verschijning van Princess Daisy en een power-up die buiten Super Mario Land alleen in Mario Maker 2 te vinden is.

Super Mario Land niet de enige nieuwe Switch Online game

Naast Super Mario Land zijn er nog een paar games toegevoegd. Voor veel spelers zullen die alleen iets minder ineterssant zijn. Het gaat namelijk om de games Alleyway en Baseball.
Alleyway is een bekend concept, dat je misschien kent onder de naam Arkanoid of Breakout. Met een balkje onderin beeld moet je een bal hooghouden om de blokken bovenin beeld te breken. Baseball is, precies zoals de naam belooft, een honkbal game voor de Game Boy.
Game Boy games zijn met het goedkoopste Switch Online-abonnement te spelen. Hetzelfde geldt voor NES- en SNES-games. Een duurder abonnement geeft je toegang tot nog een aantal andere systemen.