Toekomst van Xbox wordt snel duidelijk gemaakt

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 10:00
xbox series xf1637772091
Veel Xbox-fans zijn in rep en roer nadat afgelopen weekend naar buiten kwam dat er mogelijk van alles gaat veranderen. Veel Xbox games zouden ook naar PS5 komen, omdat hardware-verkopen erg tegenvallen. Phil Spencer belooft nu snel meer duidelijkheid over toekomst van Xbox.
De console wars nemen mogelijk een onverwachte wending. De afgelopen generaties ging hij vooral tussen Xbox en PlayStation, terwijl Nintendo zijn eigen ding deed. Maar recente berichten maken de toekomst van Xbox als console voor veel mensen twijfelachtig.
Games als Starfield en Indiana Jones zouden namelijk naar PS5 komen, omdat Xbox-hardware ‘dood’ is. Hoewel er geen claims zijn dat Microsoft op korte termijn gaat stoppen met hardware, geven de berichten weinig vertrouwen dat het goed gaat met Xbox-consoles. Er is dan ook veel discussie online over de toekomst van het platform, maar Xbox-baas Phil Spencer laat nu weten dat die toekomst snel duidelijk wordt.
Voor volgende week staat namelijk een evenement gepland. Dat wordt een zakelijke update over de toekomst van Xbox. Spencer geeft nog geen datum, maar die horen we waarschijnlijk snel, aangezien de update volgende week al is.

Blijft Xbox bestaan als console?

Hoewel het er op begint te lijken dat je relatief snel geen Xbox meer nodig hebt, zou Microsoft nog wel bezig zijn met hardware. Vorige week waren er bijvoorbeeled berichten dat het bedrijf een eigen handheld aan het maken is. Bovendien zouden er nog meer hardware-projecten groen licht hebben.

Populair Nieuws