'Microsoft brengt games naar PS5, want Xbox hardware is dood'

News
maandag, 05 februari 2024 om 15:30
xbox series xf1637772091
Naar verluidt gaat Microsoft grote Xbox-exclusives als Starfield en Indiana Jones naar de PS5 brengen. De techgigant zou de beslissing hebben genomen, omdat Xbox hardware ‘dood’ zou zijn.
Lange tijd ging de consoleoorlog tussen Xbox en PlayStation, nadat Nintendo met de Wii besloot om een heel andere koers te gaan varen en zich te gaan richten op unieke gameplay. De strijd tussen de twee consoles ging een paar generaties vrij gelijk op, maar nu lijkt PlayStation veel overwinningen op rij te boeken.
Naar verluidt gaat Microsoft daardoor nu ook een heel andere koers varen. Er zijn namelijk geruchten opgedoken dat Starfield en Indiana Jones and the Great Circle naar de PS5 komen. Dat zou een plan zijn om vervolgens meer spelers naar de Xbox consoles te lokken, met Game Pass als de wortel.
Maar volgens de leaker TimDog is het meer een drastische zet, omdat het niet goed gaat met Xbox. Zo vallen de sales erg tegen in vergelijking met de verwachte resultaten. De Xbox Series X werd zelfs slecht verkocht toen hij in de laatste maanden van 2023 sterk in prijs was gedaald. De Xbox One zou meer in trek zijn dan de Xbox Series consoles.

Meer resultaat van Game Pass

Niet alleen de verkopen van hardware zou tegenvallen, Microsoft ziet naar verluidt ook niet de resultaten terug die het had verwacht van Game Pass. Met het brengen van Xbox games naar de PS5, zou Sony in de toekomst mogelijk ook open staan voor Game Pass op de console.
De top van Microsoft zou in de toekomst ook open staan voor meer overnames zoals Activision Blizzard, als de games vervolgens dan ook op alle platformen verschijnen. Het bedrijf krijgt dan meer return of interest dan dat momenteel het geval is.

Populair Nieuws