Switch 2 in 2024 nog niet hoofdzaak voor Nintendo

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
Volgens velen is 2024 het jaar waarin Nintendo een opvolger voor de Nintendo Switch 2 op de markt brengt. Maar Nintendo laat zich daar nog altijd niet over uit. Nu zegt de baas van het bedrijf zelfs dat de originele Switch dit jaar nog steeds het belangrijkst is voor Nintendo.
Nintendo heeft de resultaten van het laatste kwartaal van kalenderjaar 2023 bekendgemaakt. De Nintendo Switch is nu een ruime 139 miljoen verkocht, maar de resultaten laten ook zien dat de verkoop minder hard loopt dan in voorgaande jaren. Toch wilde Nintendo-baas Shuntaro Furukawa investeerders nog steeds niets vertellen over een Switch 2 (via VGC).
Hij zei zelfs dat de huidige Switch nog steeds centraal staat in 2024. Dat wil niet automatisch zeggen dat de Switch 2 dit jaar niet komt. Als hij bijvoorbeeld wat later in het jaar verschijnt, is het logisch dat de huidige console in ieder geval aan het begin van het jaar nog een tijdje de kern blijft van Nintendo’s plannen.
Belastingjaar 2023 is overigens nog niet voorbij, dus uitgebreide plannen voor 2024 werden sowieso nog niet gedeeld. Die komen pas in mei. Dan is de eerste investeerdersbijeenkomst over belastingjaar 2024.

Sterke software verkoop voor Nintendo Switch

De Nintendo Switch deed het in het afgelopen holiday season opvallend goed voor een bijna zeven jaar oude console. Dat is ook te zien aan de verkoopcijfers van games. Super Mario Bros. Wonder is in een paar maanden tijd bijvoorbeeld bijna 12 miljoen keer over de toonbank gegaan, terwijl Mario RPG begon met een ruime 3 miljoen. Ook titels als Tears of the Kingdom, Pikmin 4 en Mario Kart 8 Deluxe waren nog gewild.