'Xbox brengt Starfield en Indiana Jones naar PS5'

News
maandag, 05 februari 2024 om 9:30
starfield header hdf1687513667
Het lijkt erop dat het einde van de Xbox-exclusives nabij is. Naar verluidt zijn er namelijk plannen van Xbox om games als Starfield en Indiana Jones ook uit te brengen op de PS5.
De laatste jaren heeft Microsoft een aantal grote aankopen gedaan om competitiever te worden op de gamingmarkt. Zo is niet alleen Bethesda en alle bijbehorende studio’s opgekocht, maar vorig jaar natuurlijk ook Activision Blizzard. Dat heeft alleen nog niet geleid tot een groot succes met de Xbox Series X/S, want de console loopt ver achter op de PlayStation 5.
Daardoor lijkt het er nu op dat er voor een andere strategie wordt gekozen. XboxEra meldt namelijk dat het van bronnen heeft gehoord dat Starfield naar de PS5 wordt gebracht. De nieuwe versie zou naar het platform moeten komen wanneer de Shattered Space-uitbreiding uitkomt voor PC en de Xbox Series X/S.
En dat zou niet de enige titel zijn. The Verge heeft namelijk weer gehoord van bronnen bij Microsoft dat Indiana Jones and the Great Circle naar de console van Sony wordt gebracht. Dat zou niet meteen op dezelfde dag zijn als Xbox en PC, maar een paar maanden na de originele release.

Interne strijd bij Microsoft

De beslissing van Microsoft zou niet makkelijk zijn genomen. De top van het bedrijf zou intern zeer verdeeld zijn over de kwestie en alle voors en tegen hebben afgewogen. Door het niet uitbrengen van grote games zou er ‘geld op tafel blijven liggen’.
Het is niet de eerste keer dat er geruchten verschijnen dat er Xbox-exclusive games naar PS5 komen. Zo zijn er sterke aanwijzingen dat Sea of Thieves en Hi-Fi Rush naar de console komen. Maar Starfield en Indiana Jones zijn veel grotere titels.
Met de strategie zou Microsoft ook van plan zijn om meer spelers naar Xbox te halen. Door de grote titels op PlayStation te stallen voor de volledige prijs, maar ze goedkoper aan te bieden via Game Pass, zou het aantrekkelijker moeten zijn om een Xbox in huis te halen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties