The Witcher 4 moet uitgerekend deze opvallende game overtreffen

News
maandag, 08 april 2024 om 13:00
the witcher 4 geralt cirif1618225331
The Witcher 3 is volgens velen één van de beste games ooit gemaakt. De verwachtingen voor het volgende deel in de franchise zijn dan ook hooggespannen. Er is zelfs één Ubisoft-game in het bijzonder die CD Projekt RED zeker wil overtreffen.
Veel game-uitgevers maken games op verschillende schalen. Maar CD Projekt RED heeft eerder aangegeven alleen nog AAA-games te maken. Dat label geeft vooral aan dat er geld in een game is gepompt, maar veel bedrijven willen ook de suggestie wekken dat AAA betekent dat de game goed is.
Eén zo’n bedrijf is Ubisoft, dat begin dit jaar beweerde dat Skull and Bones, toen al gedoemd te floppen, een AAAA-game was en daarom 70 euro moest kosten. Bij een Q&A-sessie met CD Projekt RED-topvrouw Karolina Gnaś kwam de extra A onlangs ter sprake. Men wilde weten of de Witcher-maker zijn standpunt om alleen AAA-games te maken nu zou heroverwegen.
Gnaś had een kort antwoord: de games van CD Projekt RED moesten dan maar AAAAA zijn. De uitgever is duidelijk niet onder de indruk van de suggestie dat er games zijn die meer A’s verdienen omdat ze zo goed zijn. Uiteraard is het ook een open deur dat The Witcher 4 beter moet zijn dan Skull and Bones.

The Witcher 4 wordt geen herhaling van The Witcher 3

Overigens heeft CD Projekt RED onlangs ook nog echt een klein tipje van de sluier opgelicht over The Witcher 4. Spelers hoeven namelijk niet bang te zijn dat die game precies is als The Witcher 3. Er zijn veel gameplay elementen die helemaal nieuw zijn.
Wanneer The Witcher 4 in de winkel ligt is nog even onbekend. Wel is duidelijk dat het de volgende game moet worden van CD Projekt RED. Het team voor The Witcher 4 is op dit moment het grootste team dat de ontwikkelaar heeft.