‘PS5 krijgt dit jaar kleinere exclusives’

News
maandag, 08 april 2024 om 14:00
playstation 5f1603819462
Er gaan geruchten dat Sony binnenkort met een nieuwe PlayStation-showcase komt. De vraag is alleen nog wat daarin zoal getoond wordt. Er staan nog geen PS5 exclusives op het programma voor het najaar, maar insiders beweren dat met de showcase gaat veranderen.
Sony liet eerder dit jaar weten dat er geen nieuwe games in grote first-party franchises op het programma staan voor 2024. Spelers vroegen zich meteen af wat er dan zoal te spelen zou zijn op de PS5, helemaal omdat er voor het najaar nog bijna niets op de planning stond. Insider Jeff Grubb kwam al snel met de claim dat een kleine franchise, namelijk Astro Bot, een nieuwe game zou krijgen.
Nu suggereert Grubb wederom dat er een nieuwe Astro Bot komt en dat die een goede kandidaat is voor de PlayStation Showcase die naar verluidt in mei wordt uitgezonden. De roemruchte leaker The Snitch (tegenwoordig bekend als Elesnicho) lijkt hetzelfde te suggereren. Bovendien hint hij naar een andere titel die misschien voorbij komt.
De leaker noemt namelijk ook “the fog of love”, wat verwijst naar Silent Hill 2. Een remake van deze legendarische game is in ontwikkeling voor PS5 en PC. Eerder liet Sony hem al zien in een State of Play, dus wellicht is een grote showcase de volgende gelegenheid waarbij we de game zien.

Wanneer is de PlayStation showcase?

Sony heeft overigens nooit bevestigd dat er echt een Showcase aan zit te komen. Er wordt beweerd dat hij in mei zou worden uitgezonden. Dat is niet onwaarschijnlijk, aangezien Sony vorig jaar ook een showcase uitzond in mei.
Destijds was er trouwens niet alleen aandacht voor nieuwe games. Er werden ook nieuwe accessoires en hardware onthuld, zoals de PlayStation Portal. Naar verluidt komt er dit jaar een PS5 Pro, dus wie weet wordt een eventuele showcase in mei ook op hardware-vlak interessant.

Populair Nieuws