Skull and Bones is een 'AAAA-game' volgens Ubisoft CEO

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 9:30
skull and bonesf1694075990
Volgende week moet dan eindelijk Skull and Bones uitkomen en de titel lanceert met een flink prijskaartje. Volgens Ubisoft CEO Yves Guillemot is dat gerechtvaardigd, omdat het een AAAA-game is.
Het leek er lange tijd op dat Skull and Bones nooit meer zou uitkomen. De game kreeg namelijk dezelfde reputatie als Duke Nukem Forever en Beyond Good and Evil 2, nadat de titel keer op keer werd uitgesteld. De ontwikkeling is namelijk al begonnen nadat Assassin’s Creed Black Flag uitkwam in 2013.
Maar op 16 februari is het eindelijk zover, dan kunnen spelers de zeeën bevaren als een piraat. Daar moet alleen wel een eerst flink wat geld voor neer worden gelegd, namelijk 60 euro in Europa en zelfs 70 dollar in de VS. En daarnaast heeft Ubisoft gekozen voor een live-service aanpak, wat de laatste jaren niet tot veel succes heeft geleid - met de tegenvallende lancering van Suicide Squad: Kill the Justice League zeer recent nog als voorbeeld.
Een aandeelhouder heeft tijdens een Q&A-sessie over de financiële vooruitzichten van Ubisoft dan ook gevraagd waarom Skull and Bones zoveel geld kost, dat meldt VGC. Volgens CEO Yves Guillemot is dat prijskaartje meer dan gerechtvaardigd.

“Je zult zien dat Skull and Bones een volwaardige game is. Het is een heel groot spel en we hebben het gevoel dat mensen echt zullen zien hoe uitgebreid en compleet dat spel is. Het is echt een volledig, triple-A... quadruple-A game, dat op de lange termijn zijn vruchten zal afwerpen."

Open beta van start

Spelers die nog twijfelen of Skull and Bones hun tijd en geld waard is, kunnen de game nu eerst uitproberen. De open beta voor Skull and Bones is namelijk van start gegaan en loopt tot en met 11 februari. Alle vooruitgang die wordt geboekt kan bovendien worden overgezet naar de volledige game.