The Witcher-studio ziet 'geen ruimte' voor microtransacties in singleplayer games

News
dinsdag, 02 april 2024 om 11:00
the witcher 3 geralt happyf1676560564
Er is de laatste tijd weer veel controverse over microtransacties. CD Projekt RED, de studio achter The Witcher en Cyberpunk, doet nu ook een duit in het zakje over de kwestie.
Al sinds de komst van de Horse Armor DLC voor The Elder Scrolls IV: Oblivion is er al een discussie gaande over microtransacties. Voor veel ontwikkelaars is het een lucratief verdienmodel om veel geld binnen te harken met ‘gratis’ games. Dat wordt tot een zekere hoogte geaccepteerd, maar dat verandert wanneer er ook een hoog prijskaartje hangt aan een game.
Zo is er recent veel kritiek op Dragon’s Dogma 2. Capcom vraagt namelijk de volle prijs voor de nieuwe titel, maar biedt ondertussen ook microtransacties aan in de vorm van voorwerpen die ook in de game te vinden zijn. Bovendien is het een singleplayer game, waardoor er geen stimulans is om een voordeel te krijgen op andere spelers, zoals dat met een multiplayer game het geval zou zijn.
CD Projekt RED denkt er duidelijk anders over dan Capcom. Piotr Nielubowicz, de CFO van de ontwikkelaar, laat in een gesprek met Stockwatch weten wat de visie is van de studio op het gebied van microtransacties.

“We zien geen ruimte voor microtransacties voor singleplayer games. Maar we sluiten niet uit dat we deze oplossing gebruiken in de toekomst voor multiplayer games.”

Meerdere Witcher games op komst

Fans van The Witcher games hoeven dus niet bang te zijn dat toekomstige games in de franchise vol zitten met microtransacties. Liefhebbers hebben bovendien genoeg om naar uit te kijken. Zo is er een volledige remake van de eerste Witcher in de maak, sleutelt The Molasses Flood aan een spin-off en is CD Projekt RED zelf bezig aan The Witcher 4.

Populair Nieuws

Laatste Reacties