The Witcher 4 team flink uitgebreid door CD Projekt RED

News
woensdag, 29 november 2023 om 11:30
the witcher 4 teaserf1647936992
Het zal nog wel even duren voor The Witcher 4 in de winkel ligt. Maar in de tussentijd zet CD Projekt RED wel flink de schouders onder het project. In de laatste financiële resultaten van het bedrijf is bijvoorbeeld te zien dat het team weer flink is gegroeid.
Er werken momenteel meer mensen dan ooit aan The Witcher 4, zo blijkt uit de kwartaalbespreking van CD Projekt RED. Op 31 oktober van dit jaar werkte zo’n 50 procent van alle ontwikkelaars van het bedrijf aan de nieuwe The Witcher-game, wat volgens IGN zo’n 330 mensen is. Bij de vorige kwartaalbespreking was het team nog zo’n 260 mensen sterk.
Het aantal mensen dat aan de game werkt zal in de komende maanden bovendien nog verder groeien. Medio 2024 wil CD Projekt RED CEO Adam Kicinski dat er ongeveer 400 mensen aan The Witcher 4 werkt. Een groot deel daarvan zal mogelijk uit het Cyberpunk 2077 team komen.
Bij de vorige kwartaalbespreking was het team voor Phantom Liberty namelijk nog het grootste team binnen CD Projekt RED. Inmiddels is die DLC uit en dus zijn die ontwikkelaars nu “in transfer”. Al eerder is aangegeven dat een groot deel van het Phantom Liberty-team aan The Witcher 4 gaat werken, terwijl de rest aan een vervolg op Cyberpunk 2077 gaat werken.

Wanneer is de release van The Witcher 4?

De groei van het team betekent niet dat The Witcher 4 ineens veel sneller uitkomt dan verwacht. In 2022 liet CD Projekt RED weten dat de game waarschijnlijk niet voor 2025 zou verschijnen. Die schatting lijkt momenteel niet gewijzigd.