The Witcher 4 is niet “The Witcher 3 in een nieuw jasje”

News
dinsdag, 02 april 2024 om 12:30
the witcher 4 teaserf1647936992
The Witcher 3 is één van de meest geliefde games van de afgelopen jaren. Maar CD Projekt RED wil die game niet zomaar dunnetjes overdoen voor The Witcher 4. Er zijn allerlei nieuwe elementen.
The Witcher 3 is na bijna 10 jaar nog steeds erg geliefd, maar CD Projekt RED is niet van plan om op safe te spelen met The Witcher 4. CEO Michał Nowakowski geeft tijdens een recente investeerdersbijeenkomst aan dat de nieuwe game niet zomaar “The Witcher 3 in een nieuw jasje” wordt. Hij moet in zekere zin los staan van vorige games.
Dat wil niet zeggen dat er een harde breuk is met The Witcher 3 en eerdere titels: The Witcher 4 bouwt op die eerdere titels voort. Maar Nowakowski belooft “nieuwe gameplay-elementen en mechanics die je nog niet in eerdere games [van CD Projekt RED] hebt gezien”. Daar zit ook een riscico aan.
Een nieuwe game is volgens Nowakowski namelijk altijd een risico. Voor The Witcher 4 geldt dat al helemaal, aangezien het team de grenzen wil verleggen en nieuwe dingen wil doen. Nowakowski zegt dat CD Projekt RED dat nog niet eerder echt heeft gedaan.

Wanneer is de release van The Witcher 4?

Nowakowski kon bij de investeerdersbijeenkomst helaas nog niets zeggen over de release van The Witcher 4 (die volgens eerdere schattingen niet eerder is dan 2025). Het onthullen van een datum hoort bij de marketing van de game en gebeurt niet bij dit soort besprekingen. Wel gaf Nowakowski aan dat de game het meest gevorderd was van alle projecten die CD Projekt RED nu in ontwikkeling heeft, dus het zal waarschijnlijk de eerste game zijn die de studio uitbrengt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties