The Walking Dead seizoen 11 gaat anders gefilmd worden

News
dinsdag, 23 februari 2021 om 7:00
the walking dead daryl carolf1631868853
The Walking Dead nadert zijn einde. Wel zijn er, naast de originele serie, een aantal spin-offs van TWD die nog niet voorbij zijn. The Walking Dead is dichtbij zijn laatste seizoen, dat op een bijzondere manier wordt gefilmd.
Alle seizoenen van The Walking Dead werden gefilmd met een 16mm-filmcamera, dat het klassieke, graanachtige gevoel weergeeft wat de serie zo speciaal maakt. Voor het laatste seizoen gaat dit anders worden. In verband met veiligheidsredenen wordt seizoen 11 digitaal gefilmd, waardoor dat klassieke tintje van de serie verdwijnt.

Hoe gaat het er uit zien?

De laatste 30 afleveringen van seizoen 11, plus de 10C bonusafleveringen, worden anders gefilmd dan de afgelopen 10 seizoenen. Dit is besloten omdat de makers zo het veiligst kunnen werken terwijl de Coronapandemie nog flink doorraast in de Verenigde Staten. Ze filmen niet meer met de 16mm-camera omdat ze dit vaak moesten aanraken, wat besmettelijk kan zijn nu Corona er is. Dit wordt vermeden als het volledig digitaal wordt gefilmd.
Voor nieuwkomers van de serie is het geen groot probleem. Voor fans is het daarentegen een ander verhaal, aangezien hun voor alle afgelopen seizoenen zijn gewend aan het ‘graanbeeld’. The Walking Dead-showrunner Angela Kang beweert dat ze na de opnames van de serie gaan proberen die klassieke beelden van de afgelopen seizoenen terug te laten komen in de digitale beelden.
the walking dead world beyondf1613985687

Spin-offs

The Walking Dead, Fear the Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond worden allemaal tegelijkertijd gefilmd voor hun nieuwe seizoenen. TWD: World Beyond wordt op dit moment gefilmd in Virginia en Fear The Walking Dead in Texas, waar tot kort een heftige sneeuwstorm plaatsvond en blackouts veroorzaakten. De cast van Fear TWD hebben hier ook mee te maken gehad, maar ze ervaren geen heftige gevolgen.
Veel shows om naar uit te kijken dus. De zes bonusafleveringen van The Walking Dead zijn sinds afgelopen zondag van start gegaan. Wanneer seizoen 11 uit gaat komen is nog niet precies bekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties